MORGEN LEKKER ETEN VOOR BIJNA NIKS?

Ben je al aan het warmlopen? Heb je de wekker al gezet? Ben je er klaar voor? Morgen is het De Dag Na Kerstmis. Natuurlijk komt er nog het diner van Oudjaar, maar de meeste supermarkten zitten morgen met luxe etenswaar die ze waarschijnlijk nooit meer verkopen. Althans: niet voor de gewone prijs. Ze willen niet tot Pasen met de blikjes ragout en de Franse kaasjes van Kerst blijven zitten. Dus doen ze de boel met korting de deur uit. Wanneer doen ze dat? Morgen!

dora-50-procent-korting-klein

Dus als je een lekkerbek bent, maar over weinig geld beschikt, moet je toch eens een rondje maken, het liefst een beetje vroeg in de morgen, als er nog veel afgeprijsde sjieke levensmiddelen in de schappen liggen. Misschien eet je dan morgenavond een hippe salade met seranoham, voor de prijs van een kadetje met boterhammenworst. Of kun je een lekker maar duur geitenkaasje op de kop tikken, compleet in leuk aardewerk bakje, voor de prijs van een onsje jongbelegen.

dora hapjes in bakjes 1

Niet alle winkels zijn zo scheutig met afprijzen. Als veel klanten op de afgeprijsde etenswaar afkomen, dan worden de dagverse producten niet meer verkocht. Wie kalkoenbiefstuk voor de prijs van een slavink kan eten, koopt die slavink niet meer. Dan blijft de winkelier ermee zitten. Je zou eens moeten weten, hoeveel levensmiddelen er worden weggegooid, simpelweg om de omzet niet te drukken.

Huishoudens

Overigens wordt het meeste voedsel verspild in de huishoudens, en niet bij de winkels en supermarkten. Mensen hebben hele bergen eten ingekocht, die ze nooit van z’n levensdagen meer op kunnen. Kijk dus eens goed in je koelkast, wat je nog in voorraad hebt, voordat je morgen naar de supermarkt rent. Misschien kun je met enige fantasie nog best een maaltijd bereiden van de dingen, die anders maar achterin de groentela van de koelkast liggen te verpieteren. De strijd tegen de verspilling begint nog steeds thuis. Daar hoef je geen wekker voor te zetten.

dora-voedselverspilling

LEES MEER:   Een belangrijke strijd: het gevecht tegen voedselverspilling:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/hoe-kun-je-zelf-voedselverspilling-tegengaan/

 

Dit vind je misschien ook leuk...