VLIEMELVLA

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

mandarijnen in blik

 

Nu er, behalve de gebruikelijke pakken vla en andere zuivel, zoveel blikjes mandarijnen op sap in het pakket van de Arnhemse Voedselbank hebben gezeten, hier een recept uit de oertijd van tante Dora: vliemelvla.

Vraag niet waarom het ‘vliemelvla’ heette, maar zo noemde tante Dora dit toetje, dat de neefjes en nichtjes zo graag aten als ze bij tante Dora kwamen logeren. Voor vier porties vliemelvla heb je weinig nodig:

vanille vla

  • een halve liter gele vla
  • de inhoud van een blikje mandarijntjes op sap, afgegoten

Giet het sap van de mandarijnen en voeg ze toe aan een halve liter vla of eventueel een ander zuiveltoetje. Roeren en klaar. Kinderen vinden dit toetje het einde. En volwassenen eten stiekem ook mee, echt wel.

appel en peer

Eet vaker zuivel met vers fruit, raadt tante Dora ons altijd aan:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/fruit-in-de-vla/

mandarijn

 

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels  verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Daagse dingen schreef:

    Wat een grappige naam, vliemelvla!

  2. Annelies schreef:

    Sinds ik jaren geleden bij keuringsdienst van waarde gezien heb hoe die mandarijntjes worden schoongemaakt heb ik ze nooit meer gegeten