TANTE DORA EN DE VOEDSELBANK

Elke vrijdag staat er op Zuinig met tante Dora een Voedselbankrecept. Daarin legt het Tante Dora Kook Team (TDKT) uit, hoe je met ingrediënten uit de kratjes van de Voedselbank een gezonde en lekker maaltijd kunt bereiden. Of met producten die je, als ze niet in het kratje zitten, voor weinig geld in de winkel kunt kopen. Die recepten zijn overigens niet alleen bedoeld voor klanten van de Voedselbank. We merken aan de reacties van onze lezers, dat de zuinige maar lekkere gerechten ook in de smaak vallen bij mensen die niet in het bestand van de Voedselbank zitten.

dora-zelf-koken

Elke donderdag ontvangen we van de Voedselbank Arnhem een mail met een lijst van alle artikelen die op dat moment in het pakhuis van de Voedselbank liggen. Daar komen vrijdag in alle vroegte nog verse producten bij, die onder andere een grote supermarktketen ter beschikking stelt. Die verse producten wisselen sterk, en wij kunnen ze niet altijd meenemen in ons Tante Dora Voedselbankrecept. Maar we houden wel zoveel mogelijk rekening met wat de klanten elke vrijdag meekrijgen. Heel vaak zitten er appels en peren, maar ook tomaten, kaas en brood in het pakket. Daar kun je al heel wat mee!

Samenwerking

De samenwerking met de Arnhemse Voedselbank ontstond in het voorjaar van 2014, toen wij neven pas begonnen waren met Zuinig met tante Dora. We werden toen geïnterviewd door de regionale krant en radio. Op basis daarvan werden we door de Voedselbank Arnhem gevraagd om te komen koken op de open dag van de Voedselbank, in mei 2014. Natuurlijk hebben Neef Groen en Neef M meteen ja gezegd! We hebben gekookt met ingrediënten van de Voedselbank, en Neef Groen heeft een zelfgeplukte brandnetelsoep geserveerd.

Er waren bezoekers die moesten wennen aan de smaak (en het idee) van de brandnetelsoep, maar de meesten vonden het lekker. Op die dag ontstond het idee om wekelijks een recept te schrijven, gebaseerd op de gegevens die ons door de Arnhemse Voedselbank worden toegestuurd. En zo is het gekomen.

dora-hasselback-aardappelen-3

Er is ons ter ore gekomen dat er in diverse regio’s in ons land Voedselbanken zijn, die ons recept uitprinten en vrijdags meegeven aan de klanten. Dat vinden wij een uitstekend idee. En het geeft ons het goede gevoel dat we mensen echt kunnen helpen om lekker en toch voordelig te eten.

Overigens worden Voedselbankrecepten regelmatig opgefrist en herhaald in de dagelijkse rubriek Het Kookschrift van tante Dora.

LEES MEER:   Alle Voedselbankrecepten staan bij elkaar in één rubriek:

http://www.dora-besparen.nl/category/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Els Hengstmengel schreef:

    Ik probeer ook wel eens zo’n recept. Want waarom duur doen als het ook voordelig kan. 🙂