2017 WORDT VOORAL EEN HOOPVOL JAAR

dora-nieuwjaarIn de hele wereld kijken mensen vandaag terug op het oude jaar, en kijken vooruit naar het nieuwe jaar 2017. Dat levert veel geneuzel op, en minstens zoveel koffiedikkijkerij. Desondanks willen ook de neven van tante Dora een duit in het zakje doen, en vooruitkijken naar 2017. Het verschil met onze vooruitblik is, dat onze voorspellingen vrijwel zeker uit gaan komen. Hier komen onze verwachtingen voor het nieuwe jaar:

Dora geld

  • De economie zal ongetwijfeld weer een klein beetje groeien, en de omzet van winkels dus ook. De aandelenkoersen stijgen. Aan de andere kant zal het aantal klanten van de Voedselbank ook zeker toenemen, en zal het aantal mensen met problematische schulden groeien.
  • Steeds meer mensen zullen ‘boos’ worden, over van alles. In verkiezingsjaar 2017 zullen zich nog meer opgewonden egootjes voor de televisiecamera’s en op internet verdringen, om te vertellen hoe iedereen het bij het verkeerde eind heeft, behalve zij.
  • Maar we kunnen in 2017 ook veel positief nieuws tegemoet zien. Steeds meer mensen zullen, ongeacht het heersende politieke en economische klimaat, zoeken naar verbinding en naar eerlijke oplossingen. Het aantal particuliere initiatieven op plaatselijk niveau zal groeien. Er worden meer kleinschalige, sociale en duurzame projecten opgezet, op het gebied van duurzame energie, cultuur en inspraak, en voor de opvang van mensen die het moeilijk hebben. Stadslandbouw zal groeien.
  • Er zullen nieuwe initiatieven ontstaan op het gebied van het onvoorwaardelijk basisinkomen. Steeds meer economen zullen gaan pleiten voor een andere verdeling van macht en inkomen. En er zal steeds vaker naar deze economen geluisterd worden.
  • Steeds minder mensen zullen zich laten hinderen door een laag inkomen of door de vooroordelen van de maatschappij. Zij zetten hun eigen leven op zoals zij dat willen, samen met anderen die ook geleerd hebben om met andere ogen naar de wereld te kijken. Hun creatieve ideeën en simpele maar effectieve oplossingen bereiken steeds meer mensen, en zorgen voor veranderingen.

dora-vrijwilliger

Kortom: het zal niet allemaal koek en ei zijn in 2017, en al helemaal geen pais en vree. Maar het schuchtere begin van een verandering wordt steeds meer zichtbaar. Dat is geen verandering van bovenaf, maar een verandering van onderop, van mensen die niet meer overal boos over zijn, maar die zich realiseren dat ze bovenal één ding zijn: VRIJ! Vrij om zelf, in de eigen omgeving, in de eigen stad of buurt, het verschil te maken, in positieve zin. Dat maakt 2017 een hoopvol jaar.

Dat wensen wij van tante Dora jullie dus ook: een goed begin in een hoopvol jaar, vol problemen, maar ook met heel veel aanzetten voor verandering en verbetering. We zien je morgen weer, op de eerste dag van dat hoopvolle jaar 2017!

vuurwerk

LEES MEER:   Lees meer over het onvoorwaardelijk basisinkomen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/1-mei-dag-van-het-basisinkomen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...