385 EURO EIGEN RISICO: WAT KUN JE NOG MEER VOOR DAT GELD DOEN?

Precies een jaar geleden schreven we, dat het eigen risico in de zorg in het verkiezingsjaar 2017 op € 385 zou blijven staan, net zo veel als in 2016. Geen verhoging dus, hoewel de politici nu net doen alsof ze er niet onderuit kunnen om het eigen risico in 2018 naar vierhonderd euro te verhogen. Ja, niks aan te doen: dat is wet! We moeten wel. Zoals gezegd: op jacht naar de zwevende kiezers konden de heren en dames uit Den Haag eind 2016 opeens wel pas op de plaats maken. Helaas: de verkiezingen zijn alweer voorbij. We zijn weer terug bij af, inclusief stijgende lasten.

Vorig jaar zetten we op een rijtje, wat je nog meer voor € 385 kan doen. Misschien is het goed om dat lijstje eens te herhalen:

  • Voor € 385,00 kun je voor twee volwassenen en twee kinderen winterjassen kopen. Best mooie winterjassen, ook nog. Winterjassen waar je een aantal winters wat aan hebt.
  • Voor dat bedrag kan een alleenstaande in de bijstand bijna anderhalve maand lang eten en drinken, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en eten voor de kat kopen, plus twee T-shirts en drie paar sokken. En een bosje bloemen. Twee bosjes bloemen.
  • Voor € 385,00 kun je voor twee kinderen nette, opgeknapte tweedehands fietsen kopen, zodat ze naar school kunnen fietsen. Of op alle vier gezinsfietsen nieuwe binnen- en buitenbanden laten monteren door een professionele fietsenmaker.
  • Voor dat bedrag kun je je kapotte apparatuur in één keer vervangen. Voor € 385,00 koop je met gemak een tweedehands wasmachine, een tweedehands koelkast en een tweedehands magnetron, alles samen, netjes opgeknapt en in goede staat, en door de leverancier bij je thuis bezorgd.
  • Een gezin van twee volwassenen en twee kinderen kan voor € 385,00 voor elk gezinslid twee paar nieuwe schoenen kopen. En geen slechte schoenen: best mooie en stevige schoenen, van echt leer.
  • En hetzelfde vierkoppige gezin kan wel twee keer per jaar buiten het seizoen een lang weekeindje in een huisje op de Veluwe logeren. Inclusief vervoer van en naar het huisje (voor het geval je dacht dat je voor € 385,00 geen ‘idiote dingen’ kunt doen).

ziekenhuis duitsland

Kan je nagaan wat je voor vierhonderd euro allemaal kunt doen. Helaas: je zult moeten wachten tot 2021. Dan zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dan krijg je als kiezer wederom een heleboel cadeau, voordat het je weer wordt afgepakt.

LEES MEER:   Hoge kosten drijven mensen in de armoede:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/hoge-kosten-drijven-mensen-in-de-armoede/

Dit vind je misschien ook leuk...