DE BESTE UITVERKOOP IS IN DE WINTER

Vroeger, toen tante Dora nog jong was, konden winkeliers niet het hele jaar uitverkoop houden. Alleen op gezette tijden van het jaar mochten ze hun spullen afprijzen en tegen lagere bedragen aanbieden. Dat was geregeld in een (strenge) wet. Tegenwoordig is het hele jaar door ‘SALE’, zoals de uitverkoop tegenwoordig heet. Natuurlijk is het goed om elke sale in de gaten te houden, zeker als je echt iets nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je jas versleten is.

dora-wintersale

De meest interessante uitverkoopperiode van het jaar blijft echter nog steeds de winter. Veel uitverkopen in de rest van het jaar zijn eigenlijk nep-uitverkopen. Er wordt in derde wereldlanden op bestelling goedkope rommel gemaakt, die hier zogenaamd afgeprijsd wordt verkocht. De ‘oorspronkelijke prijs’ wordt ter plekke door de winkelier uit zijn duim gezogen. De prijs is inderdaad laag, maar dat is niet zo gek, als je de slechte kwaliteit ziet.

Balansen

In de winteruitverkoop is dat vaak anders. In januari moet een winkelier balansen. Hij moet zijn winkelvoorraad opnemen, omdat hij die moet opgeven aan de Belastingdienst. Daar betaalt hij belasting over. Het heeft dus zin om je voorraad zo laag mogelijk te maken. Dat kun je onder andere doen door artikelen die tot dan toe niet verkocht zijn af te prijzen en goedkoper aan te bieden. Voilà: de winteruitverkoop.

Het gaat hier dus niet om speciaal voor de sale geproduceerde rommel, maar om echt goede spullen van goede kwaliteit. Het enige dat ze tegen zich hadden, was vaak hun prijs. Door ze goedkoper aan te bieden, raakt de winkelier de artikelen wel kwijt. Hartstikke fijn, omdat hij dan niet met de oude voorraad van het vorige jaar blijft zitten. Zeker kledingzaken willen hun oude spullen graag kwijt, om straks plaats te maken voor de nieuwe voorjaarscollectie.

zomersale

De uitverkoop in de wintermaanden is daarom nog steeds één van de meest interessante uitverkopen van het jaar. Goede spullen voor weinig geld: houd het in de gaten!

LEES MEER:   Je kunt ook besparen door niet meteen te kopen, maar even te wachten:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/gewoon-even-wachten-en-besparen-tel-tot-tien/

 

Dit vind je misschien ook leuk...