KRUIDEN NAVULLEN

TANTE DORAkruidenrekje

Vreemd toch: vroeger kon je keukenkruiden niet alleen in glazen potjes of in blikjes met strooideksel kopen, maar ook in navulzakjes. Je had immers al zo’n glazen potje. Waarom zou je er dan weer een moeten kopen? Gewoon navullen uit zo’n handig, onbreekbaar zakje, dat bovendien weinig extra afval gaf.

Tegenwoordig kun je bijna geen navulzakjes keukenkruiden meer kopen. De meeste kruiden zitten in glazen potjes. Als dat leeg is, zit er niets anders op dan opnieuw een glazen potje te kopen, compleet met plastic strooideksel. Het oude potje komt op de afvalhoop. Verspilling, noemen we dat.

kruiden 1

Kan dat ouderwetse plastic navulzakje weer terug komen? Dan raken de consumenten ook niet in de verleiding om die leuke jaren-zeventig-kruidenpotjes met nostalgische etiketten en namaak houten doppen van bruin plastic weg te gooien, omdat ze het teveel moeite vinden om de kruiden uit de pas gekochte glazen kruidenpot over te gieten in de oude glazen kruidenpot. Door het plastic navulzakje wordt ook dit soort keukenantiek ontzien, en bewaard voor het nageslacht.kruiden en specerijen

 

LEES MEER:   Zuinig met tante Dora schreef al eerder over kruiden, en over het belang van kruiden voor een eenvoudige maar gevarieerde keuken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/investeer-in-kruiden/mandje kruiden

 

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/investeer-in-een-kruidenrek/

 

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/voorraadkast-oosterse-kruiden/Dora kruiden navullen klein

Dit vind je misschien ook leuk...