EEN BEZOEK AAN HET FINANCIEEL CAFÉ KAN JE OP WEG HELPEN

Gisteren stipten we het al even aan, in ons blog over het wijkblad: het Financieel Café. Misschien ben je inmiddels bekend met het Repair Café, waar je jouw kapotte apparaten door vrijwilligers kan laten repareren, veelal gratis. Als je problemen hebt met allerlei financiële regelingen, dan kun je terecht bij een Financieel Café bij jou in de buurt. Daar helpen vrijwilligers om jou weer financieel op de rails te krijgen.

Foto: Financieel Café Sliedrecht

In heel het land zijn inmiddels Financiële Cafés. Zoek eens op internet, of kijk in de gemeentegids. Een bezoek aan het Financieel Café is laagdrempelig en gratis, in de meeste gevallen ook het kopje thee of koffie. Vrijwilligers helpen je op weg, maar je kunt ook met lotgenoten in contact komen, en tips uitwisselen over hoe je met weinig geld toch alles kunt betalen. Enige voorbeelden van zaken die je in het Financieel Café kunt regelen:

• Uitleg over lastige brieven van de gemeente of de Belastingdienst, en hulp bij het invullen van kwijtscheldingsformulieren of het aanvragen van toeslagen.

• Bezwaarschriften opstellen, of hulp krijgen bij het bellen van allerlei instanties.

• Het samen opzetten van een financiële administratie, zodat je niet meer zo snel voor verrassingen komt te staan.

Enzovoort, enzovoort. In de ene plaats ziet het Financieel Café er anders uit dan in de andere plaats. Ga eens op onderzoek uit, en kijk of er zo’n handig café bij jou in de buurt is. Wie van een uitkering of een klein pensioentje moet rondkomen, kan vaak elke hulp gebruiken die wordt geboden. Zeker bij het benaderen van instanties als gemeenten en de Belastingdienst, die het helder communiceren met hun klanten vaak nog moeten leren. Succes!

LEES MEER: Wees vooral eerlijk over jouw financiële situatie:

WEES MAAR EERLIJK, ALS HET ER FINANCIEEL EVEN NIET IN ZIT

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat een goed initiatief zeg! Ik kende dit nog niet. Repair cafe kende ik wel.