EEN ZONNIGE DAG IS BETER (EN GOEDKOPER) DAN EEN PILLETJE VOOR DE PEP

Zwartkijkende filosofen beweren wel eens, dat wij moderne mensen van de 21ste eeuw helemaal vervreemd zijn van de natuur. Nou, echt niet! Een paar dagen voorjaarszon en blauwe lucht zijn voldoende om dat helemaal duidelijk te maken. Wij hebben iets met het voorjaar, al was het maar omdat je er iets mee kunt. Mooi weer bespaart geld! Hoe dan? Nou, hierom:

dora-lentezonnetje

  • Meer zon betekent: hogere temperaturen. En dat betekent dat de verwarming minder vaak aanspringt. Kassa!
  • Snel naar buiten, met die muffe dekbedden, kussens, gordijnen en colbertjes! In de zon en in de wind ermee. Dat knapt op. Ook muffe handdoeken worden weer dauwfris na een bad in de lentezon. Niet weggooien die duffe dingen, niet naar de stomerij: gewoon buiten hangen.
  • Ben je een beetje moe van de winter? Ben je moe van al die politici op de televisie? Ben je het beu, dat jouw bankrekening telkens in het rood zakt? Ga naar buiten en maak eens een lange lentewandeling. Kijk hoe de vogeltjes hun nesten bouwen, zie hoe het eerste schuchtere groen tevoorschijn komt. Weg voorjaarsmoeheid, welkom lente-energie! Goedkoper dan een pilletje voor de pep.
  • En dan nu echt plannen maken voor het nieuwe groeiseizoen, zelfs als je alleen maar een balkonnetje hebt. Er zijn weer volop lentebloemen in de aanbieding, zoals viooltjes. En de zakken potgrond liggen hier en daar al voor weinig geld te koop. Prepareer een bak voor de tuinkruiden, schep alvast de pot voor de tomaten vol aarde. En maak afspraken met jouw moestuinvrienden, wie wat gaat telen. Jij de courgettes, jouw tuinvriend de aardbeien. Samen besparen.
  • Ga fietsen, in plaats van met de auto of het openbaar vervoer. Fietsen is (bijna) gratis, en je krijgt er snel een bruin buitenkoppie van. Bovendien werk je zo al aan de bikinilijn, voor aanstaande zomer.

Dora waterkant

Wij moderne mensen leven best dichtbij de natuur. Gelukkig maar, want de natuur is meestal erg goedkoop en is, als we er zuinig mee omspringen, ook altijd beschikbaar. Of, zoals het gezegde zo wijs opmerkt: voor niets gaat de zon op. Yeaah!

LEES MEER:   In herfst en voorjaar: geef je gezondheid een boost. Ga wandelen:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/ga-naar-buiten-en-geef-je-gezondheid-een-boost-gratis/

Dit vind je misschien ook leuk...