HET IS DE TIJD VAN DE ROMMELMARKTEN: VERKOOP ZELF EENS WAT

De tweede helft van de zomer is vaak het jaargetijde met de vele rommelmarkten en braderieën. Dat betekent, dat je voor soms weinig geld een stalletje kunt huren, waar je jouw overtollige spullen kunt verkopen. Spullen die toch maar staan te staan, ergens op zolder of in een kast, terwijl je er ook wat aan kunt verdienen. Als je weinig geld hebt, is het deelnemen aan zo’n rommelmarkt een goed idee. Hier een aantal suggesties:

  • Kijk of je een vriend of vriendin kunt meekrijgen. Dat is veel gezelliger, en bovendien kun je de huur van de kraam delen.
  • Begin tijdig met het verzamelen van spullen die je wilt verkopen. Kijk naar de mooie, en wellicht dure stukken, zoals een ingelijste prent of een ooit dure vaas. Maar let ook op de kleintjes, waarvan je nooit dacht dat je er geld voor zou krijgen. Zelfs oude tijdschriften en knopensetjes kun je kwijt, al is het maar voor een paar kwartjes of dubbeltjes. Vaak zijn die goedkope spullen de meuk waar je het liefste af wil. Gooi het niet weg, maar vraag er een paar grijpstuivers voor. Alle kleine beetjes helpen.
  • Maak er een dagje uit van, samen met andere mensen. Kijk naar de rondslenterende kopers, maak een praatje, pingel om de prijs, en blijf positief. Op zo’n verkoopdag op een rommelmarkt of braderie kun je soms veel lachen. Je verdient wat geld, maar je pept jezelf ook op: minstens zo belangrijk!

  • Let op wat anderen zoal verkopen. Soms zul je je verbazen over wat mensen kopen en verkopen, maar je kunt er ook van leren. Misschien zul je merken dat een mooie vaas van oma weinig oplevert, terwijl de oude draaitafel van een stereotoren goud waard is. Misschien heb je de volgende keer wat aan die kennis.
  • Denk niet dat je er rijk van wordt! Zeker de laatste jaren is de markt voor brocanterie en tweedehands artikelen veranderd. Ga naar zo’n markt met de instelling: als ik de huur van de kraam er maar uit hebt, dan is de rest allemaal winst. Misschien kun je van die winst samen met je kraammaatje na afloop ergens een kopje koffie gaan drinken? Dat had je anders misschien niet kunnen betalen.

Samen een kraampje huren op een rommelmarkt is leuk en gezellig. Daar bovenop kun je er wat mee verdienen. En bovendien raken de kasten en de zolder leeg. Drie redenen om het eens te proberen! Let op de huis-aan-huisbladen voor de data en plaatsen, of houd het internet in de gaten.

LEES MEER:   ‘Zomerdingen’ zijn soms duur, maar het hoeft niet:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/zomerdingen-zijn-soms-duur-maar-dat-hoeft-niet/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    ER zijn ook “koopjeshoek”accounts op facebook. Dan heb je geen kraamhuur.