KAMPIOENSCHAP FIETSSBANDEN PLAKKEN EN ANDERE WEDSTRIJDEN

Gisteren hadden we het over de zegeningen van het zelf banden plakken. Onze lezer Greet wees ons erop, dat de echte goede bandenplakkers kunnen meedoen aan een heus Nederlands Kampioenschap Fietsbanden Plakken. Dit kampioenschap worden gehouden op 8, 9 en 10 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, in het kader van Beleef Landleven, een evenement van het blad Landleven, dat elk jaar in het Openluchtmuseum wordt gehouden.

dora-fietsenmaker

Er zijn drie wedstrijddagen, een deskundige jury beoordeelt de resultaten, en er zijn blijkbaar mooie prijzen te winnen. Het bandenplaksetje wordt ter beschikking gesteld door de firma Simson, en dat mag je als deelnemer sowieso gratis mee naar huis nemen. Het is de eerste keer dat het Nederlands Kampioenschap Fietsbanden Plakken wordt gehouden. Dus als je wint, dan ben je vast (heel even) beroemd.

Meedoen

Meedoen aan dergelijke kampioenschappen en prijzen is niet alleen leuk. Het kan je ook op weg helpen. Wie in het Openluchtmuseum banden gaat plakken, houdt er in ieder geval een reparatiesetje aan over. En misschien nog wel meer, als je het goed kunt. Bovendien kom je op een leuke manier onder de mensen, en heb je voor weinig geld veel plezier.

Er zijn nog veel meer wedstrijden, die in ons land en in Vlaanderen worden gehouden. Schrijfwedstrijden, bijvoorbeeld. Typ maar eens het woord ‘schrijfwedstrijd 2017’ in, in de zoekmachine van Google. Moet jij eens kijken wat daar uitrolt! En als schrijven niet helemaal jouw ding is: kijk eens onder ‘kookwedstrijd 2017’. Ook een lijst, zo lang als je arm. Enzovoort. Zoek zelf maar.

Dora wijsheden koning kroontjespen

Doe mee aan wedstrijden. Voordelen:

  • Misschien win je wel een leuke prijs. Die prijs is gratis.
  • Je kunt meedoen op heel veel gebieden, dus ook op een gebied waar jij goed in bent.
  • Een wedstrijd is op een leuke manier spannend. Spannend is leuk.
  • Je bent onder de mensen. Vaak zijn dat mensen die een hobby met jou delen, dus je hebt meteen contact.
  • Misschien word je wel beroemd! Wie meedoet aan een schrijfwedstrijd, kan zomaar verrast worden door een publicatie, al is het maar in een tijdschrift of op internet.

Ga niet in op wedstrijden die veel geld vragen om eraan te mogen meedoen, of die puur commercieel zijn. Maar als het niks kost en als er een leuke jury is, kun je er geen buil aan vallen. Je moet het alleen even durven. Nou, dat is toch niet zo moeilijk?

dora-wijsheid-zin-win-win-win

LEES MEER:   Over schrijven gesproken: een papieren brief schrijven is heel geheim en heel intiem:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/papieren-post-is-veilig-en-heel-persoonlijk/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Janne schreef:

    De entree van “Beleef het Landeven” is niet echt goedkoop! Daar kun je meerdere bandenplaksetjes voor kopen!