LAAT DIEPVRIESKOST DE KOELKAST KOELEN (EN BESPAAR IETS)

Wie het over besparen heeft, hoeft niet altijd te denken aan besparingen van tientjes tegelijk. Een paar centen hier en een paar centen daar doen het ook, zeker als je die besparingen zeer regelmatig kunt inboeken. Een klein besparinkje elke dag, zorgt in een jaar voor een leuk bedrag. Dat rijmt ook nog!

Vandaag een minibesparing die we je toch nog eens onder de aandacht willen brengen. Het gaat over ontdooien van ingevroren voedsel. Wie voedsel uit de diepvries haalt heeft immers twee opties. Je kunt het eten relatief kort voor de bereiding uit het vriesvak halen en tamelijk snel bij kamertemperatuur laten ontdooien. Of de diepvrieskost minstens een halve dag van tevoren uit de vriezer halen en het eten in de koelkast bij zes of zeven graden boven nul langzaam laten ontdooien.

Gekoeld

In het eerste geval wordt je keuken een beetje gekoeld. In het tweede geval helpt het bevroren voedsel om jouw koelkast koeler te maken. Je legt als het ware een extra koelelement in de koeling. Daardoor springt de koelkast in principe minder vaak aan, waardoor er stroom wordt bespaard. Bovendien blijft de uiteindelijk ontdooide kost in de koelkast steeds gekoeld, waardoor salmonella en bacteriën geen kans krijgen.

Bespaart het veel? Je wordt er geen multimiljonair van, maar alle kleine beetjes helpen. Als je dat vanaf vandaag de rest van je leven blijft doen, dan wordt het toch een aardige hoeveelheid elektriciteit die je uitspaart.

LEES MEER:   De wasmachine goed vol doen, is ook een prima manier om steeds een beetje te besparen, maar uiteindelijk best veel:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zorg-dat-de-wasmachine-echt-vol-is-het-bespaart-je-geld/

 

Dit vind je misschien ook leuk...