LEER MEER OVER WEGGEVEN EN RUILEN OP YOUTUBE

Vandaag een korte tip, maar wel een tip waarmee je prima aan de gang kunt op een regenachtige zondagmiddag. En die je bovendien op goede (spaarzame) ideeën kan brengen. We hebben het immers wel eens over ruilhoeken, weggeefwinkels en andere plekken, waar je spullen kunt ruilen of gratis kunt meenemen. Maar wat en wie gaan er schuil achter al die –hoeken en -winkels? Hoe werkt zoiets? En zit er bij mij zo’n hoek om de hoek?

Dora ruilen

Misschien moet je toch eens op YouTube kijken. Daar presenteren de goedkope adressen zich in allerlei korte filmpjes, of worden door lokale omroepen geïnterviewd en voorgesteld. Als je eens iets meer wil weten, dan is YouTube een goede plek.

Zoektermen

Zoek op zoektermen als ‘weggeefwinkel’, ‘weggeefhoek’, ‘ruilhoek’ of ‘ruilwinkel’. Gewoon in het Nederlands. Moet je kijken hoeveel informatie je al krijgt. Klik eens wat filmpjes aan, en leer meer over de weggeef en de ruil. En als je iets over de Voedselbank en zijn werkwijze wil weten, typ je de zoekterm ‘voedselbank’ in. Dan krijg je meteen meer dan 33.000 items. Ideaal kijkvoer voor een kille zondag.

weggeefwinkel

LEES MEER:   Ruilen is het nieuwe hebben: http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/ruilen-is-het-nieuwe-hebben/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Vergeet niet de plaatselijke “ik geef weg….”accounts op Facebook. Vaak binnen 5 min een reactie op je aanbod.