LUISTER GOED: JE BESPAART!

Jij denkt zeker dat je besparingen vooral kunt ZIEN? Je ziet het op je bankafschrift, je ziet het aan de kassabonnetjes van de goedkope supermarkt, en je ziet het aan je volle portemonnee die maar niet leeg raakt. Maar je kunt besparingen ook HOREN. Geloof je het niet? Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Ze hebben het moeilijk gehad, maar de merels keren weer terug in onze tuintjes. Met zijn gezang bakent de mannetjesmerel zijn gebiedje af. De gemiddelde wijkmerel begint met zingen als het eerste ochtendgrijs zichtbaar wordt. Hoe eerder de merel met zingen begint, hoe vroeger het licht wordt. Dat scheelt verlichting, onder andere. Lange dagen: minder elektriciteitsverbruik. Die besparing kun je horen.
  • Luister. Hoor je de verwarming aanslaan? Nee, natuurlijk niet! Zelfs als je de thermostaat op de voor jou behaaglijke temperatuur hebt staan, hoeft de centrale verwarming niet meer te werken. Dat is de stilte van het geld verdienen!
  • Leg je oor eens te luisteren: hoe vaak staat jouw wasmachine te draaien? De kans is groot, dat dat een aantal keren minder is, in de week. Je hoeft immers geen truien, jassen, sjaals, mutsen, handschoenen, en dikke ribfluwelen broeken te wassen. Af en toe een T-shirtje en een oude spijkerbroek, dat is alles. Elk wasbeurtje minder bespaart je geld. Hoor je niks, geen laatste spoelgang? Prima, houden zo.
  • Hoor je jouw auto nog starten? Of staat het ding braaf hele dagen in zijn parkeervak, terwijl jij geruisloos met jouw (elektrische) fiets naar je werk zoeft? Het enige geluid dat je hoort, is het wapperen van je haren in de wind. Geen benzine kost niets.
  • Hoor je kinderen buiten spelen? Dan zitten ze ten minste niet achter de spelcomputer of de smartphone. Die hoeven daardoor minder te worden opgeladen, terwijl je kinderen gezond buiten spelen en vanavond als een blok in slaap vallen. Win win.

Enzovoort. Besparen maakt geluid. Of juist niet. Spaarzaamheid kun je horen. Spits je oren, terwijl je rijk wordt!

LEES MEER:   Over de wasmachine gesproken: met de ‘vuistregel’ is de wasmachine altijd vol (en bespaar je geld):

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-de-vuistregel-is-de-wasmachine-altijd-vol/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Mr FOB schreef:

    Heel leuk bedacht! Ik heb je post onder mijn Facebook- en Twittervolgers onder de aandacht gebracht