ROKEN IS DUUR

Afgaande op de reacties op onze dagelijkse items, zijn de lezeressen en de lezers van Zuinig met tante Dora zich behoorlijk bewust van hun gezondheid. Gezonde recepten op de site worden driftig gelezen en gedeeld, en er wordt liever gekookt met biologisch dan met plof. We hebben dan ook het idee dat er onder jullie niet veel rokers zijn. Het kan dus zijn dat het item van vandaag weinig interesse wekt. Desondanks past het nadrukkelijk op een site die over spaarzaam leven gaat.

dora-roken-duur

Roken is namelijk nogal duur. Voor een pakje van twintig sigaretten betaal je tussen de vijf en zes euro. Daar kun je met je hele gezin een dag van eten. Gemakkelijk. En omdat je rookt omdat je verslaafd bent, gaan die uitgaven gewoon door, 365 dagen per jaar. Een beetje tabaksjunk geeft per jaar gemakkelijk meer dan 2000 euro aan sigaretten uit. Daar komen vervolgens de gezondheidsklachten bij, die de meeste rokers mettertijd krijgen. Die kosten ook veel geld.

Herinneren

Maar goed: dat wist je vast al lang. Toch is het goed om je er af en toe aan te herinneren. Al was het maar omdat jij, door niet te roken, zoveel geld uitspaart. Dat geeft een goed gevoel. En een goed gevoel is goed voor je gezondheid. Win win.

nee niet rokenLEES MEER:   Nou, dat was een gemakkelijke bespaartip, toch? Maar soms moet je een beetje zoeken naar mogelijkheden om geld te besparen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/overwegingen/besparingen-moet-je-soms-zoeken/

Dit vind je misschien ook leuk...