SNOTTEREN IN STOF

Nu de berkenpollen als dodelijke virussen door de lucht zweven en miljoenen mensen in Nederland er last van hebben, is het misschien goed om eens kritisch naar al die jeukende loopneuzen te kijken. Er gaan nu immers ook tonnen papieren zakdoekjes doorheen, allemaal hup! in de container met restafval. Dat is best jammer, qua milieu en CO2-uitstoot. Misschien toch eens terug naar die aloude katoenen zakdoek?

NU heeft de Corona-virus op dit moment grote invloed op ons gebruik van papieren zakdoeken. Waarbij Tante Dora zich afvraagt of het gebruik van papieren weggooi-zakdoeken wel zo hygienisch is. Maar het wordt ons wel gedaviseerd om die te gebruiken.

Katoenen zakdoeken kosten bijna niets, zeker niet bij de textielsuper, en je kunt ze vrijwel gedachteloos laten meedraaien met elke was die je toevallig in de machine hebt zitten. Een katoenen zakdoek gaat jaren mee. Eén keer aanschaffen voor een klein bedrag, en je hebt er lang plezier van. Dat scheelt geld in de aanschaf, en het spaart vele kilo’s papier per jaar, waarvoor weer allerlei grondstoffen moeten worden aangemaakt.

Flodderig

En zeg nou zelf: als je iemand uitzwaait, dan ziet dat er met een witte katoenen zakdoek toch veel feestelijker uit, dan met een flodderig papieren exemplaar? Natuurlijk: niet iedereen houdt van zo’n prop katoen-met-snot in de broekzak. Dat klopt. Bovendien: als je heel veel moet snuiten, zijn papieren zakdoeken zachter voor de neus. Zeker de papieren doekjes met een verzachtende crème. Dan krijg je niet van die schrale plekken. Oké: gemak dient de mens.

LEES MEER: Hoe meer zakdoeken, des te voller de wasmachine:

ZORG DAT DE WASMACHINE ECHT VOL IS (HET BESPAART JE GELD)

Dit vind je misschien ook leuk...