VEEL KERSTFILMS OP YOUTUBE

Bij de Kerst hoort een kerstfilm op televisie. Jarenlang was de meest geliefde kerstfilm Home Alone: het verhaal van een jongen die per ongeluk alleen achtergelaten wordt in het ouderlijk huis, en die van lieverlee datzelfde huis verdedigt tegen een stel schlemielige inbrekers. Veel Nederlanders konden niet aan Kerst beginnen, voordat ze tenminste Home Alone hadden gezien. Traditiegetrouw werd de film op RTL 4 vertoond.

dora-films-op-tv

Inmiddels is de populariteit van dit kerstsprookje gedaald tot onder het miljoen kijkers. Home Alone verhuist daarom dit jaar naar SBS 6, waar de kijkcijfers er blijkbaar niet zo toe doen. Een heel geluk voor de verstokte fans van de dappere thuisblijver Kevin.

Ondertiteld

Maar je kunt ook naar andere kerstfilms kijken. Bijvoorbeeld op YouTube. Als je op de zoekmachine van YouTube de zoekterm ‘kerstfilms full movie nederlands’ intypt, dan krijg je een heleboel films met kerstsfeer, vaak in het Nederlands ondertiteld of Nederlands nagesynchroniseerd. Van lieve tekenfilms tot spannende Hollywood-blockbusters en kerstfilms uit de oude doos. Je hoeft alleen nog maar een schaaltje met kerstkransjes en een beker warme chocolademelk klaar te zetten.

Kijk eens of er een leuke film voor jullie bijzit? De filmvertoning is helemaal gratis, dat scheelt ook. En als je toch liever naar Home Alone kijkt: vanavond is de eerste aflevering te zien op SBS 6.

film kijken

LEES MEER:   Geen echte kerstfilm, maar de serie Little House on the Prairie ging vooral over eenvoud:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/little-house-on-the-prairie-en-de-eenvoud/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haantje79 schreef:

    Wij kijken vanavond gewoon weer naar Kevin en de wet bandits voor de zoveelste keer. maar niet op SBS 6, veel te veel reclame. Op joeptjoep staat ook de volledige film van de Heer Bommel en de Zwelbast. Het is een kinderfilm maar ik blijf het prachtig vinden. Die bewaar ik voor oudjaarsdag, als je begrijpt wat ik bedoel ; )