VUURWERK: GRATIS KIJKEN BIJ DE BUREN

Het is een oude bespaartip van tante Dora, en een tip uit het huishouden van een vrek: koop geen vuurwerk, maar kijk naar het vuurwerk van de buren. Er zijn vast buren in jouw straat die al een heel mooi pakket vuurwerk hebben gekocht. Die gaan dat om middernacht tussen het oude en het nieuwe jaar afsteken, vast en zeker. Ga erbij staan, kijk hoe zij hun pijlen en potten aansteken. Roep vol overtuiging aaah!, als er weer één van hun pijlen de lucht ingaat. Sla elkaar vrolijk op de schouders en drink er desnoods een bekertje glühwein bij.

Dora vuurwerk

Genieten, zonder de financiële lasten van een duur vuurwerkpakket. Is dat een vrekkenbesparing? Oh, vast wel. Maar het scheelt wel. Als je elke jaarwisseling niét honderd euro voor vuurwerk uitgeeft, dan heb je na tien jaar duizend euro bespaard. Daar kun je rond de jaarwisseling een heel mooi midweekje van op vakantie met z’n tweetjes. All-in. Desnoods in een vuurwerkvrij gebied. Tel uit je winst.

vuurwerk

LEES MEER:   Trouwens: heb je de afvalkalender al in je nieuwe agenda gezet?

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/nieuwe-agenda-zet-de-afvalkalender-erin/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. liesbet schreef:

    Ik snap niet dat er zoveel mensen zijn die met de feestdagen geld uitgeven aan vuurwerk. Op kerstavond werd hier in onze omgeving zelfs al vuurwerk afgeschoten. Op oudejaarsavond begint dat hier meestal al vanaf 20.30 u en dat duurt dan bijna continu door tot ver na middernacht. Duizenden euro’s worden in de lucht geschoten…..
    In onze omgeving zijn een aantal sociale wijken en zelfs daar wordt er vuurwerk afgeschoten. Ik zou toch eerder verwachten dat, wie in een sociale woning woont en financiële steun nodig heeft van de overheid, maatschappij een beetje bewuster zou omgaan met het gekregen geld en niet nutteloos geld zou verspillen aan vuurwerkpijlen…..

  2. izerina schreef:

    Wat zou dat mooi zijn. Met de hele straat vuurwerk afsteken( als dat dan beslist moet). Elk koopt iets. De herrie is minder, de luchtvervuiling ook. En de saamhorigheid kan toenemen.