WEGGEEFWINKELS BEGINNEN GEWOON TE WORDEN

Een briljant idee: breng mensen met weinig geld die dringend iets nodig hebben in contact met mensen die iets weg te geven hebben. Resultaat: de weggeefwinkel. Inmiddels begint de weggeefwinkel in ons land een geaccepteerd verschijnsel te worden. In veel plaatsten is er eentje. Soms is de winkel gedeeltelijk een Facebook-site of een app, waarop particulieren spullen kunnen aanbieden en ruilen.

Dora ruilen

Vaak is het ook een echte winkel met een deur en etalages, min of meer spontaan ontstaan in leegstaande winkelpanden, midden in een woonwijk, waar buurtbewoners spullen kunnen brengen en gratis halen. In een aantal gevallen gaat het om specialistische weggeefwinkels, zoals kledingbanken en speelgoedbanken.

Website

Wie wil weten of er een weggeefwinkel in zijn of haar buurt is, kan de zoektocht het beste beginnen op de website www.weggeefwinkels.nl . De site geeft informatie over wat een weggeefwinkel is, en wat niet, en er staan adressen van tientallen weggeefwinkels op, verdeeld over het hele land. Je kunt ook zelf op zoek gaan. Typ dan in de zoekmachine ‘weggeefwinkel’ en de naam van je stad in. ‘Kledingbank’ of ‘speelgoedbank’ zijn ook goede zoektermen. Ook wie zich als vrijwilliger voor dergelijke initiatieven wil inzetten, kan het beste zoeken op internet.

weggeefwinkel

LEES MEER:   Je kunt ook ruilen, want ruilen is het nieuwe hebben:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/ruilen-is-het-nieuwe-hebben/

 

Dit vind je misschien ook leuk...