OP HET INTERNET WANDEL JE ZOMAAR EEN MUSEUM BINNEN (GRATIS)

Niet iedereen heeft een Museumkaart (Museum Jaarkaart), en niet iedereen is fit genoeg om een dag lang door een echt museum te slenteren. Maar je kunt tegenwoordig ook op het World Wide Web musea bezoeken, zelfs als ze zich aan het andere uiteinde van de wereld bevinden. Bovendien ontstaan de laatste jaren steeds vaker musea die alleen maar virtueel bestaan, dus zonder gebouw.

Misschien moet je op internet even zoeken, maar je kunt alvast beginnen door zoektermen als ‘3D museum tour’ en ‘virtual museum’ of ‘virtueel museum’ in te typen in je zoekmachine. Dan krijg je gegarandeerd hits op vele tientallen musea die virtueel toegankelijk zijn. Soms kun je in zo’n museum rondwandelen alsof je er echt doorheen loopt, soms kun je bladeren in de collectie. En het gaat heus niet alleen om kunstcollecties: je vindt de meest uiteenlopende musea op internet.

Australië

Ga eens kijken, op een kille voorjaarsdag in de paasvakantie. De toegang tot zo’n virtueel museum is gratis, en je mag zolang blijven als je wilt. En als je in een saai museum terechtgekomen bent, kun je er gewoon weer uitlopen, en een ander museum binnengaan, desnoods in Australië of in Amerika. Moeiteloos. Vrijheid blijheid, en allemaal voor niks.

LEES MEER: Ook kunstkijken in het echt hoeft niet per se duur te zijn:

KUNST KIJKEN VOOR NIETS

Dit vind je misschien ook leuk...