LAAT DE NATUUR JE HEEL MAKEN

We hadden het twee dagen geleden over het belang van praten, praten, praten, als je ergens mee zit. We weten niet hoe het jullie gaat, maar als je ergens pijn aan hebt, kan ook de natuur je helpen heel te worden. Zeker nu, in een seizoen waarin het leven zich niets meer van regels en grenzen aantrekt. Het voorjaar is een bewijs dat je gewoon moet doorgaan met je leven, gevoed door een sterke kracht die in je is.

Kijk eens om je heen: alles bloeit! De tulpen en de ‘tulpenboom’, de krentenboom, en een heleboel andere bomen en struiken. Wat de afgelopen winter levenloos leek, blijkt in de lente over ongekende krachten te beschikken. Laat je daardoor inspireren, want ook jij bezit ongekende krachten, die je kunnen helpen om over jouw problemen heen te stappen.

Natuurgidsje

Daarom een tip die we je het liefst honderdduizend keer zouden willen influisteren: ga naar buiten en geniet van de natuur. Juist nu. Kijk gericht om je heen, geniet van de bloeiende planten en de nestelende vogeltjes. Neem een natuurgidsje mee en maak foto’s. Neem desnoods een vriend of vriendin mee die veel weet over de natuur, en laat je de mooie dingen aanwijzen. Kijk en voel je één worden met alles wat uitloopt en zich niet laat wegdrukken. Laat de natuur je heel maken.

Lost een stevige lentewandeling al jouw problemen op, als sneeuw voor de zon? Nee, natuurlijk niet. Maar het kan je wel helpen om inspiratie op te doen. Jij bent ook een natuurlijk wezen, met groeikracht en energie. Ook jij kunt opnieuw een begin maken, zoals de planten. Gewoon erop uit, en de donkerte achter je laten. Wij neven weten dat het werkt, jij weet dat het werkt. Dan rest er maar één ding: doen.

LEES MEER: Sporten en bewegen kunnen (bijna) gratis:

SPORTEN EN BEWEGEN KUNNEN (BIJNA) GRATIS

Dit vind je misschien ook leuk...