ZOEK OP INTERNET NAAR GRATIS WANDELROUTES

We hadden het al eerder over het naar buiten gaan op een mooie of zelfs regenachtige dag, en over de ideale picknickmand. Nu kun je onvoorbereid, op de bonnefooi naar buiten stappen. Toch kun je een trip in de buitenlicht ook zorgvuldiger plannen. Dat kan professioneel, maar zonder dat je er een cent voor hoeft te betalen. Onze tip voor vandaag: google eens ‘gratis wandelroutes’. Dan krijg je meer dan een miljoen hits, met bijna evenzovele wandelroutes die je gratis kunt downloaden.

Er zijn in ons land vele organisaties die wandelroutes hebben uitgezet. Die routes staan vrijwel allemaal op internet, compleet met routebeschrijving en kaartje. En uiteraard de plek waar je kunt starten inclusief de route meestal per openbaar vervoer erna toe. Zoek een wandelroute bij jou in de buurt, bijvoorbeeld door achter de zoekopdracht ‘gratis wandelroutes’ de naam van jouw woonplaats in te typen. Voordat je er erg in hebt, staat er een prima dagje uit voor je op het beeldscherm. Het is slim om dan ook deze route op je mobiele telefoon op te slaan. Op je komt zo ook op plekken, waarvan je helemaal niet wist dat ze bestonden. En vaag ook nog zo dichtbij.

Aanpassen

Er zijn vele soorten wandelroutes, met aandacht voor natuur, voor historie, of voor een combinatie van interessante onderwerpen. Je kunt de wandeltocht dus aanpassen aan jouw belangstelling. En je kunt een wandelparcours kiezen van luttele kilometers, tot tochten waarvoor je een hele dag onderweg bent. Voor elke lichamelijke conditie en voor elke sportieve ambitie is er wel een wandelroute.

Smeer zelf thuis broodjes, vul zelf een thermosfles met koffie of thee, en je wandelexpeditie hoeft bijna niets te kosten. Zeker als je een wandeltocht in jouw buurt kiest, zijn de reiskosten te verwaarlozen. Wedden dat jij nog niet wist dat er zoveel organisaties langs jouw voordeur een wandelroute hebben uitgestippeld? Ga op ontdekkingsreis, en typ ‘gratis wandelroutes’ in op Google of op een andere zoekmachine. Gegarandeerd resultaat, en gegarandeerd een interessant en sportief dagje gratis uit!

LEES MEER:   Ga eens buiten wandelen als je van jam houdt:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/leuk-eten-uit-je-tuin-of-de-natuur/ga-eens-buiten-wandelen-als-je-van-zelfgemaakte-jam-houdt/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haantje79 schreef:

    Vandaag de blauwe 4,5 km route gelopen bij de Renkumse beek in…. Renkum. Geweldige route, afwisselend, veel te zien onderweg. Honden en kinderen kunnen bij de vele waterpoeletjes spelen, veel bankjes en picknicktafels. Deze gaan we zeker nog eens lopen als de bramen rijp zijn!