DENK NU AL AAN DE DECEMBERCADEAUTJES

Heb je gisteren nog zitten soezelen in een lekker herfstzonnetje? Ben je eigenlijk nog een beetje met de zomer bezig? Word wakker! Over iets meer dan twee maanden komt Sinterklaas alweer in ons land! En over drie maanden moeten die cadeautjes wel kunnen worden weggegeven, zowel door de Goedheiligman als door de Kerstman. Als je weinig geld voor cadeautjes hebt, kun je niet hup! op het laatste moment een dure winkel binnenstappen, voor je presentjes. Dan moet je even de tijd nemen, om geschenken gratis of voor niets bij elkaar te scharrelen.

dora-intocht

Hoe kom je goedkoop aan cadeautjes, niet alleen voor de dure decembermaand, maar ook voor eventuele verjaardagen? Hier een aantal suggesties:

 • Voor weinig of bijna geen geld  Soms kun je in kringloopwinkels best leuke dingen vinden, die maar weinig geld kosten. Soms kost een interessant ‘oud’ glaasje er maar een paar dubbeltjes. Samen met een klein eenpersoonsflesje wijn en een zakje borrelnootjes in een krakend (hergebruikt) cellofaantje heb je al een prima cadeau, voor peanuts. Een gehaakt omakleedje kost bij de kringloop bijna niets, en bij de weggeefhoek helemaal geen stuiver. Zo’n kleedje kun je inlijsten in een lijstje van de Action, waardoor het een origineel presentje wordt. Enzovoort.
 • Helemaal gratis   Soms ligt een potentieel cadeautje gewoon in een container met bouwafval langs de kant van de weg: een oude bureaustoel, die je met wat oude gordijnen heel simpel opnieuw kunt bekleden, bijvoorbeeld. Of een lampvoet, waar jij met wat dik tekenpapier een hippe lampenkap bij knutselt. Als een vriendin haar huis gaat opruimen, omdat ze wil ‘ontspullen’, blijf daar dan dicht bij. Misschien kun je zo leuke koekblikken, kleding of letterbakspulletjes scoren. Zeg maar: ‘Geef maar aan mij’. Dan krijg je het ook, helemaal voor niets, natuurlijk. Een zelfgemaakt cadeaupapiertje erom, en je bent de hipste gever van de avond.

dora-kerst-8

Iets geven dat je zelf gemaakt hebt, is vaak vele malen leuker dan een cadeau even snel in een winkel kopen. Echte vrienden vinden het ook leuk om iets van jou te krijgen, waar jij op een creatieve manier moeite voor hebt gedaan. De enige schat die je ervoor moet aanspreken, is je fantasie. En fantasie heeft iedereen (al weet niet iedereen de fantasieknop te vinden, maar dat is een kwestie van zoeken).

Begin nu al met de cadeautjes die je over een aantal maanden wilt geven. Tijd is namelijk ook geld waard. Door tijd te investeren bespaar je op de kosten van je presentjes. Houd je ogen open en denk aan kleurige pakjes met strikken. Kijk met de ogen van Sinterklaas of de Kerstman naar ‘oude rommel’. Het helpt.

Dora cadeautjes 2

LEES MEER:   Zo pak je al die originele en voordelige cadeautjes ook nog leuk in (voor weinig geld):

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zo-maak-je-jouw-zelfgemaakte-cadeau-nog-aantrekkelijker/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Patty schreef:

  Ja, hier ook al bezig.
  Heb ik altijd al gedaan.
  Het hele jaar door.
  Echt alles voor een prikkie.