VOOR WEINIG GELD BLOEMEN IN HUIS

Voor veel mensen met weinig geld is een mooie vaas met bloemen een symbool van dat kleine beetje luxe, dat je als arme sloeber zo mist. Bloemen zijn niet superduur, maar voor die drie of vier euro kun je ook je hele gezin te eten geven. Dan is de keuze snel gemaakt. Toch hoef je de bloemen niet te laten staan. Vandaag een aantal tips om voor weinig geld toch een mooi boeketje op tafel te toveren:

bloem acocado

 

  • Op dit moment staan de bakken met bloeiende bloembollen weer volop in de winkels, zelfs in supermarkten en in bouwmarkten. Door het grote aanbod is het niet moeilijk om een goedkope deal te vinden. Bloembollen bloeien lang en blijven lang goed. Bovendien ruiken ze vaak lekker, zeker hyacinten. Dan heb je twee vreugden voor één: mooie bloemen en een heerlijke geur, voor één en dezelfde prijs. Geef bloeiende bloembollen niet teveel water.
  • Goedkoop is vaak duurkoop. In supermarkten kun je goedkoop bloemen kopen, maar zo’n snel bosje bij de kassa is vaak na een aantal dagen al uitgebloeid. Bij de officiële bloemenwinkel zijn de bossen duurder, maar ze gaan doorgaans langer mee. Dat heeft alles te maken met de kwekerij die de bloemen levert. Goede bloemenzaken betrekken hun waar alleen van goede kwekers. Dus als jouw bos van de bloemisterij na twee dagen al verlept is, dan kun je dat ook best tegen de bloemist zeggen, daar heb je recht op. Wedden dat je op de volgende bos korting krijgt?

wilde bloemen

  • Als je echt van bloemen houdt, vraag ze dan cadeau. Je kunt je verjaardagsvisite of andere bezoekers discreet laten weten dat je gek bent op bloemen en planten, en dat je niets liever krijgt dan een forse ruiker. Dan heb je in de weken na je verjaardag misschien wel vijf bossen in je huis. Tel uit je winst.
  • Als je bloemen koopt, koop dan soorten die lang staan, zoals chrysanten. Chrysanten zijn ook niet duur. Als je chrysanten wat saaie bloemen vindt, ga dan naar de erkende bloemist en vraag gewoon naar andere bloemensoorten die het bij jou thuis lang uithouden. Zo’n vraag is helemaal niet gek.
  • Op dit moment staan er niet veel bloeiende planten langs de kant van de weg. Des te meer kun je je verheugen op het komende voorjaar, want de goedkoopste bloemen zijn de bloemen die je zelf in het wild plukt.

Dora bloemschikken 1

Bloemen zijn een stukje beschaving. Ze geven je het gevoel dat het leven niet alleen maar lelijk en slecht is. Daarom is het goed voor je gevoel van eigenwaarde, als je af en toe toch een bosje koopt, als je daarnaar verlangt. Doe het slim, dan valt de prijs best wel mee.

LEES MEER:   Door zelf te leren bloemschikken, kun je nog meer geld besparen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/schik-je-bloemen-zelf-en-bespaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...