SPAAR ELASTIEKJES EN BESPAAR (AL IS HET MAAR EEN BEETJE)

Soms zijn de meest vrekkige bespaartips de leukste. Zoals het sparen van dingen als elastiekjes. Van de aanschaf van een doosje elastiekjes is nog nooit iemand failliet gegaan, maar waarom zou je er geld aan uitgeven als het ook gratis kan? Er zijn legio voorbeelden van situaties waarin elastiekjes kunnen worden gescoord. Hier zijn er een aantal:

  • Veel bloembossen worden bijvoorbeeld verkocht met een elastiekje om de stelen. Het zijn kleine maar wel erg sterke elastiekjes, waarmee je met gemak een plastic zakje kunt dichtbinden.
  • Laatst gekregen bij de apotheek: een papieren zakje met medicijnen, met een elastiekje erom. Een mens moet maar geluk hebben! Wij kennen iemand die een kapotte veer in een magnetrondeurtje heeft vervangen door precies zo’n elastiekje. Het werkt prima, magnetron behoed voor de recyclebak.
  • Postbodes bundelen brieven en pakjes vaak met brede elastieken, als ze hun ronde gaan lopen. Regelmatig verliezen ze zo’n handig elastiek, waarna jij het natuurlijk van de straat opraapt. Jij houdt immers jouw wijk schoon, toch? En thuis kun je er heerlijk een pak rijst mee dichtbinden.

Zowel de bloemenelastiekjes als de postbode-elastieken wel even schoonmaken met wat afwasmiddel. Want snijbloemen zijn nogal eens bespoten met gif. En wat je van straat oppakt, nou ja: daar kan een hondje op hebben geplast, zei tante Dora altijd. Tante Dora raapt nooit een elastiek op van de straat. Dat vindt ze niet ladylike.

LEES MEER: Paperclips zijn ook handig om te hebben. En je kunt er ook van alles mee repareren:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-een-paperclip-maak-je-alles-heel/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Bieke schreef:

    Wij nemen als we gaan fietsen altijd een koeltas mee, met plastic bordjes en bekers (afwasbaar) een tafelkleedje en een washand met 2 mesjes vorken en lepels om die washand doe ik dan een elastiekje. Houdt het bestek netjes in de washand. Is veilig en schoon. We picknicken altijd onderweg en hebben dan alles bij ons. Het tafelkleedje gebruiken we om op te zitten, als handdoekje als we onze voeten uit de beek halen, of als tafelkleedje, in het gelukkige geval dat we een echte picknicktafel tegen komen. Dit kleedje hebben we ook al 20 jaar.