KNUTSEL JE EIGEN KERST (MET DANK AAN YOUTUBE)

Nou vooruit: vandaag een echte druilerige-zondagmiddag-wat-zullen-we-nu-eens-gaan-doen tip. Want de Kerst komt eraan, en dat vraagt om leuke kerstversieringen en andere kerstspullen. Nu zijn de neven van tante Dora van de generatie die nog figuurzaag en hobbylijm weet te hanteren. Maar als wij de dingen gaan uitleggen die wij in de zesde klas van de bovenmeester hebben geleerd, dan kunnen we elke dag wel een kerstknutseltip geven.

dora-kerstspullen-1

Dat is nergens voor nodig, want op YouTube staan honderden, zo niet duizenden instructiefilmpjes van handige mensen met twee rechterhanden, die jou stap voor stap uitleggen hoe het moet. Typ op de zoekmachine van YouTube ‘zelf kerst’ in, en je krijgt een hele trits mogelijkheden. Van het zelf maken van kerstballen en kerstkaarten, tot het fabriceren van namaaksneeuw voor jouw kerstdorpje, het vervaardigen van een kerstkrans met natuurlijke materialen, tot het fröbelen van een ‘kerstboom’ met behulp van plastic lepeltjes.

Velpon

Echt zonnig wordt het weer vanmiddag toch niet, dus haal de velpon en de hobbyschaar tevoorschijn, en zet YouTube maar aan. Kijk, leer en doe na, onder het genot van een bekertje warme chocolademelk en een leuke kerstplaat in de cd-speler. Kijk: tante Dora weet wel wat gezellig is! En bovendien weinig kost!

dora-kerstspullen-2

LEES MEER:   Denk ook aan je kerstkaarten. Die kun je zelf voor weinig geld maken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/denk-aan-jouw-kerstkaarten-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...