LEKKER KOEL IN EEN ZELF GEKNUTSELDE (WIJN)KOELER

Hoewel de temperaturen de komende week omlaag gaan, onder invloed van de westelijke wind, is het zomerseizoen nu toch echt wel losgebarsten. Compleet met barbecueën en andere hapjes en drankjes buiten. Koele drankjes, als het even kan. Maar in veel gevallen staan de koele drankjes binnen in de keuken in de koelkast. Dus lijken we ertoe veroordeeld om elke keer op te staan en naar binnen te lopen, als we een koel glaasje witte wijn of een glas frisse priklimonade willen bijvullen.

Dora wijnkoeler medium

Dat geloop is niet echt nodig. Sommige mensen hebben in hun tuin een heus tuinkoelkastje, om er tijdens de nazit van de barbecue gekoelde wijn, cola en bier uit te lurken. Maar zo bont hoef je het niet te maken. Je kunt immers ook een koelbox nemen. Of een dubbelwandige wijnkoeler, die door de stilstaande lucht tussen de binnen- en buitenwand de fles binnenin van de zwoele zomeravond isoleert. Als je een beetje oplet, vind je zo’n dubbelwandige wijnkoeler misschien wel op een rommelmarkt.

Bubbeltjesplastic

Maar het kan nog eenvoudiger. Neem een stuk bubbeltjesplastic en sla dat om de fles. Zet het vast met een stuk breed elastiek. Het ziet er wat rommelig uit, maar tante Dora garandeert je: het blijft prima koel. En het kost niets.

Dora wijnkoeler geïmproviseerd

Heel klassiek en origineel: een emmer met water en ijsklontjes. Water met ijsklontjes, dus niet louter ijs! Die fout wordt vaak gemaakt met champagnekoelers. Het hoeft niet perse een champagnekoeler te zijn: een plastic schoonmaakemmertje doet het ook. Nadeel van de champagnekoeler is, dat de etiketten uiteindelijk losweken van de flessen, zodat je niet meer weet wat er precies in welke fles zat.

Frisdrank

Zoals gezegd: natuurlijk gelden deze koelhoudtips ook voor frisdrank en voor sappen. Dat jullie niet denken dat tante Dora alleen van de alcoholische drankjes is! Want een gezellige avond in de late avondschemering kan ook alcoholvrij.

Dora tuinfeest

LEES MEER:   Zorg dat je ook altijd een voorraadje koud leidingwater in je koelkast hebt liggen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/bewaar-een-voorraadje-koud-water-in-de-koelkast/

Dit vind je misschien ook leuk...