DE ACHTERKANT IS MEESTAL NOG GOED

Dit is een tip die je eigenlijk voortdurend in je oor moet knopen: soms kan het simpele omdraaien van je spullen hun levensduur verdubbelen. Geef je spullen een tweede kans, als het kan. Laat ze van hun goede zijde zien, als hun versleten zijde er niet meer uitziet. Binnenstebuiten en omdraaien maar. Weet je niet wat we bedoelen? Hier zijn vier voorbeelden van omdraaibesparen:

  • Schrijfpapier   Aan elk vel papier zitten twee kanten. Waarom zou je alleen de voorkant beschrijven, en de achterkant vergeten? Als je de voorkant én de achterkant beschrijft, gaat het schijfblok twee keer zo lang mee. Het zelfde geldt voor printpapier: de kale kant kan nog een keer beprint worden, of je kunt de achterkant gebruiken als notitieblaadjes.

  • Washandjes   Als de lusjes van de badstof aan de buitenkant zijn afgesleten, zitten er aan de binnenkant van het washandje nog lusjes zat. Nog steeds lekker rul, en geschikt om jouw lijf schoon te schrobben. Simpelweg een kwestie van binnenstebuiten draaien. Aan de binnenkant zitten ook de naden, maar een kniesoor die zich daaraan stoort.
  • Kussenhoesjes   Kussenhoezen kunnen mettertijd slijten en verkleuren. Torn een naad los, haal het kussen eruit, was de hoes, en keer ‘m om. Doe het kussen er weer in, en naai de naad weer dicht. Ook hier zie je de randen van de naden, als je de hoes binnenstebuiten keert. Maak van de nood een deugd, en versier de rand met een draadje gekleurde wol, dat je met een simpele omhaalsteek of afhechtsteek rondom aanbrengt. Net echt.
  • Strijkplankovertrek   Begint de overtrek van jouw strijkplank een beetje kaal en bruin te worden? Als de achterkant niet voorzien is van een ruwe isolatielaag, kun je het ding loshalen en omdraaien. Het verlengt de levensduur, waardoor je niet zo snel een nieuwe hoeft te kopen. Daarmee bespaar je geld.

Spullen zijn net als mensen: ze hebben vaak twee kanten. Het is goed om beide kanten te laten zien. Zo word je een goed, en een spaarzaam mens.

LEES MEER:   Gebruikte gordijnen hoef je niet eens om te draaien. Die zijn overal goed voor, voor- en achterkant:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/gebruikte-gordijnen-zijn-overal-goed-voor/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ans schreef:

    Ik wilde graag een leuke poef, kon in de winkels alleen hele dure vinden en dan meestal ook niet echt mijn smaak. Toen bedacht ik dat ik nog een oud kinderbedmatrasje had liggen en ook nog een mooie lap meubelstof. Het matrasje dubbelgevouwen en vastgezet en van de lap stof een hoes gemaakt en voila een mooie poef helemaal naar mijn smaak. Kosten? het matrasje lag eigenlijk al klaar om weggedaan te worden en de lap stof had me 5 euro gekost.