OPEN, DIE GORDIJNEN!

Volgens de weersatelliet word het volgende week wat wisselvallig. Maar de zon schijnt af en toe ook. Half april staat de zon al hoog genoeg boven de horizon om aangenaam warm aan te voelen. Warm genoeg om een verkleumde passagier bij de bushalte wederom op een aangename temperatuur te brengen. En warm genoeg om je huis een stoot warmte-energie te geven. Helemaal gratis.

Dora in het zonnetje

Vooral in het voorjaar en najaar borrelt de vraag regelmatig op: zet ik de verwarming aan of hoger, of kan ik de kachel lager zetten of zelfs uit laten? Elk moment dat de verwarming aan staat, kost het je gas of elektriciteit. De vraag is dus eigenlijk: geef ik geld uit voor een behagelijke temperatuur in huis, of doe ik dat niet? De zon, gratis en majestueus, kan je helpen om op die vraag een voordelig antwoord te geven.

Welkom!

Heel simpel: als de zon schijnt zet je de gordijnen en de luxaflex open, en laat je die lekkere warmte ruimhartig toe in je huis. Welkom zonnestralen, welkom warmte, welkom gratis energie! Schijn maar op de vloer, op de muur, op het bed en op de canapé, en geeft je warmte maar af! Als de zon maar lang genoeg naar binnen schijnt, wordt de warmte zelfs opgeslagen in muren en vloeren, en later op de dag, ’s avonds als het een beetje koel wordt, weer langzaam afgegeven.

Dus, zodra het zonnetje tegen het venster tikt: open, die gordijnen! Niet moeilijk doen, en niet zeuren over bekleding die verbleekt of kamerplanten die er niet tegen kunnen. Er kan hier serieus op de stookkosten worden bespaard, en daar gaat het om. Als iets gratis is, moet je er wat voor over hebben om het binnen te halen.

Dora hitte gordijnen

LEES MEER:   Energie besparen is vaak een kwestie van gedrag:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/energie-besparen-is-een-kwestie-van-gedrag/

 

Dit vind je misschien ook leuk...