PIMP VERMOEID SCHILDERWERK EN BEHANG

Wie weinig geld heeft, ziet als een berg op tegen nieuw behang en schilderwerk. Verf en behang zijn duur, ook bij de bouwmarkt. Voor een normale pot verf betaal je soms al twintig euro. Daarom geeft tante Dora vandaag een aantal tips om vermoeid schilderwerk en rafelig behang te pimpen, uiteraard voor weinig geld. Soms is het niet nodig om alles compleet te behangen en te schilderen. En soms kost een pot verf minder dan je gedacht had. Hier een aantal suggesties:

dora-verf

  • In sommige winkels is verf heel goedkoop, bijvoorbeeld bij Action. Het zijn niet de hipste modekleuren, maar verf is verf, en als het nodig is, kun je ook met goedkope verf een goed resultaat behalen. Action heeft tevens goedkope kwastten en verfrollers in de aanbieding. Ook andere goedkope warenhuizen verkopen met enige regelmaat verf, en op sommige weekmarkten wordt eveneens weleens verf aangeboden.
  • Soms is het niet nodig om het hele kozijn over te schilderen. Soms is het aanstippen van kale plekjes al een hele verbetering. Als je de pot met de oorspronkelijke verf op z’n kop hebt bewaard, is de verf meestal nog strijkbaar, zelfs na jaren. Roer goed om, en breng de verf met een fijne penseel aan op de slijtplekken. Je moet wel heel goed kijken, wil je het naderhand zien.
  • Beschadigd behang kun je herstellen met een likje acrylverf in de juiste kleur. Die verf is te koop bij veel goedkope warenhuizen. Pastelkrijt, kleurpotloden en zelfs viltstiften willen ook nog wel eens helpen. Stip de kale of beschadigde plek aan, en je ziet er geen bast meer van. Een tube witte acrylverf is erg handig om vlekjes op het granol of rauhfaser in de keuken of badkamer te maskeren. Dan hoef je de hele keet niet meteen te witten, als ergens een spatje zit.
  • Overigens verkopen winkels als Action ook behang. Misschien kun je dit behang combineren met een pot goedkope muurverf, wit of in een bijpassende kleur?
  • Soms is het afnemen van behang met een licht vochtig doekje al genoeg om de helderheid van de kleur op te halen. Pas op met vocht, want anders krult het behang van de muur. Een heel klein beetje vochtigheid.

oud behang op de muur

Laten we eerlijk wezen: een pot verf van een goede kwaliteit is duur, maar geeft vaak een veel beter resultaat dan een pot goedkope verf. Heel fijn, maar als je weinig geld hebt, gelden er andere regels. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt.

Maar heb je er wel eens aan gedacht om een pot dure verf als cadeau voor je verjaardag te vragen? Het klinkt misschien in eerste instantie raar: een pot verf als cadeau. Maar als jij dringend een kaal kozijn wilt overschilderen, dan is zo’n pot verf in feite een hartenwens, en dus helemaal geen raar geschenk. Gewoon vragen. Misschien wil de goede gever je ook nog wel helpen om de klus te klaren? Veel bouwmarkten hebben bovendien cadeaubonnen, die je ook aan verf en behang kunt uitgeven. Zet zo’n bon op je verlanglijstje.

Dora tuinmeubelen 1

LEES MEER:   Als je niet zo goed weet hoe je iets moet schilderen, kijk dan gerust op YouTube. Daar staan filmpjes op, die je alles stap voor stap uitleggen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/leer-klussen-via-youtube/

 

Dit vind je misschien ook leuk...