VERSLETEN TANDENBORSTELS NIET WEGGOOIEN MAAR HERGEBRUIKEN

Tandenborstels zijn er om er je tanden mee te poetsen. Maar als de borstelharen uitgerafeld zijn, wat doe je er dan mee? Liever niet weggooien, dus! Versleten tandenborstels kun je voor allerlei klusjes hergebruiken:

dora-poetsen-met-tandenborstel

  • Je kunt er je fietsketting flink mee afborstelen, en de derailleur en allerlei andere vieze en vettige fietsonderdelen.
  • Je kunt er de moeilijk bereikbare hoekjes rond de wastafelkraan of tussen de mengkranen van de douche mee schoonborstelen. Met wat azijn en schuurmiddel wordt je badkamer ook op die plekjes kalkvrij en brandschoon.
  • Krijg je de vettigheid niet weg, die achter de rubberen neussteuntjes van je bril zit? Met een afgedankte tandenborstel kom je er wel tussen.
  • Legostenen worden prima schoon met zo’n borstel, ook binnenin.
  • Je kunt er de randjes tussen het vensterglas en het raamkozijn keurig mee schoonborstelen. Weg met die zwarte schimmelsporen en dat aangekoekte vuil! Dan kun je daarna de ramen lappen.
  • Je kunt er schoensmeer mee aanbrengen in de moeilijk te bereiken, dunne rand tussen de zool en het bovenleer van een schoen.

Dora tandenborstel hergebruik klein

En zo zijn er vast nog wel meer handige manieren om die smalle borsteltjes te hergebruiken, na hun eerste leven gesleten te hebben op jouw tanden en kiezen. Bedenk zelf maar wat, zolang je er niet je tanden op stukbijt.

LEES MEER:   Weg met die kalk, ook in jouw apparaten:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/verwijder-op-tijd-kalkaanslag-uit-je-elektrische-apparaten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...