KOOKWATER ALS WARM AFSPOELWATER (GRATIS)

Je kent dat wel: je hebt een pan pasta gekookt, je hebt het vuur uitgedraaid, en je staat op het punt om de inhoud door een vergiet af te gieten. Niet doen! Kijk eerst of je de pasta met een schuimspaan uit het water in de pan met saus kunt scheppen. Dan houd je een pan met heet water over, waar je na het eten nog wat mee kunt doen.

Dora schuurspons 1

Ga eerst maar eten, want anders wordt de spaghetti koud. Laat het hete water maar even staan. Dat koelt dan enigszins af, maar dat is niet erg. Als je klaar bent met eten, is het kookwater waarschijnlijk nog redelijk warm. Net op het moment dat je gaat afwassen, of de vette borden en pannen in de afwasmachine zet. Dan is het handig om het ergste vet en vuil eerst weg te spoelen met warm water en een drupje afwasmiddel.

Boiler

Waarom gebruik je daarvoor dan niet het warme kookwater? Op die manier hoef je de boiler niet te laten draaien, en spaar je dus geld. Het is niet véél geld, maar alle kleine beetjes helpen. Dus als je pasta of groente uit het kookwater kunt scheppen met een schuimspaan: doen! En bewaar het warme kookwater voor een eerste afsopbeurt. Laat de mensen maar lachen. Jij bespaart!

afwasmachine 3

LEES MEER:   Sop kun je ook meer dan één keer gebruiken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/gebruik-je-sop-twee-keer-of-zelfs-drie-keer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Bieke schreef:

    eitjes opzetten met koud water, als het kookt na 30 seconden gas uit en na 4 minuten zijn je eitjes gekookt, met een lepel eitjes eruit scheppen en in een soepkom met koud water afkoelen. Pannetje water gebruiken na het ontbijt voor afspoelen en schoonmaken aanrecht, is pannetje ook weer schoon. Bieke