AZIATISCH ROEREI MET TAUGÉ (VEGETARISCH)

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

Voor twee porties roerei heb je nodig:

  • 200 gram taugé
  • zes eieren
  • een eetlepel groene kruiden, wij gebruikten bieslook
  • een theelepel gemberpoeder
  • een mespuntje kerrie
  • een theelepel sambal (als je durft)
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Was de taugé en laat de sliertjes goed uitlekken in een grote zeef of vergiet. Dep ze eventueel droog met keukenpapier. Kluts de eieren met het gemberpoeder, het mespuntje kerrie, de sambal, een snufje zout en eventueel wat peper. Schep daar de groene kruiden doorheen. In de kruidentuin van tante Dora is de bieslook lekker opgeschoten, dus sneden we daar wat sprieten af. Maar ook peterselie of salie doen het goed in dit recept.

Rauwheid

Doe een scheut olie in een niet te hete koekenpan, het liefst eentje met een antiaanbaklaag. Doe de helft van de uitgelekte taugé in de hete olie, en stoof die een minuut of drie, om de rauwheid er vanaf te halen. Regelmatig omscheppen. Giet de helft van de geklutste eieren met de kruiderij in de pan, en wacht tot het ei langs de randen een beetje begint te stollen. Roer de eiermassa en de groente nu snel om en om, totdat hij gestold is, maar zeker niet droog en bruin. Het ei mag een beetje zacht blijven. Het resultaat wat je zoekt: knapperige groente met kruidige vlokjes ei.

Voor de tweede portie herhaal je de procedure met de andere helft van de taugé en het eiermengsel. Serveer het Aziatische roerei met brood en eventueel met rauwkost. Lekker als lunch of als een lichte maaltijd. Deze twee porties hoeven samen niet meer te kosten dan anderhalve euro, als je slim inkoopt.

VARIATIES:   Je kunt dit gerecht natuurlijk ook met vlees of vis bereiden. Denk daarbij aan wat fijngesneden plakjes ham, een restje kip van de vorige dag, of een handje garnalen.

LEES MEER:   Er staan in ons digitale kookboek diverse lekkere gerechten, waarvan taugé het hoofdbestanddeel is, zoals deze:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/aziatische-zoetzure-groenterol-vegetarisch/

 

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...