INDERDAAD: WIJ SCHRIJVEN VEEL OVER ETEN

Af en toe moet je als neven van tante Dora terugkijken op wat je allemaal geschreven hebt. De afgelopen dagen was er op de site weer veel te lezen over eten. We hadden recepten van een pizza met courgettebodem, van een slasoep, en van zelfgemaakte jam, en we schreven over de Mediterrane keuken en het opmaken van restjes. Om maar een aantal onderwerpen te noemen.

Dora kookpot kampvuur

Het is niet voor niets dat Zuinig met tante Dora zoveel over eten schrijft. In de eerste plaats houden de neven (en tante Dora zelf) heel erg van lekker eten. Bovendien blijken onze lezers recepten en items over eten en drinken erg op prijs te stellen. Vraag en aanbod zijn zo perfect op elkaar afgestemd. Wat wil je nog meer?

Gedachte

Maar er zit ook een andere gedachte achter. Als je weinig geld te besteden hebt, bijvoorbeeld omdat je van een uitkering moet leven, of van een piepklein inkomen, dan wordt eten vaak een obsessie. Elke dag vraag je je af: heb ik wel genoeg geld om er eten van te kopen? Mensen die het financieel gemakkelijker hebben, kunnen zich dat nauwelijks voorstellen. Voor veel Nederlanders is genoeg en gezond voedsel een dagelijkse zorg.

Met onze vrijdagse Voedselbankrecepten en andere kooktips proberen we iedereen tot spaarzaam en lekker koken aan te zetten. Je kunt voor weinig geld echt goed eten, zodanig dat het ook nog smaakt. Dat is fijn voor iedereen. Maar we hopen met name de lezers te kunnen helpen, die echt moeten worstelen met hun geld. Het kan wel, wanhoop niet: er is elke dag genoeg lekker eten, zelfs als je de hulp van de Voedselbank nodig hebt.

Vergeten euro

Eten en drinken is ZO belangrijk! Goede recepten en slimme tips kunnen daarbij helpen, daar zijn wij neven van overtuigd. We hebben allemaal weleens momenten gehad, waarop we in de voering van de portemonnee op zoek waren naar die ene vergeten euro, die ons die dag weer zou kunnen voeden. We hebben allemaal weleens vleesloos gekookt, om zo geld te sparen. We zijn allemaal weleens moe geworden van elke dag dezelfde karige kost, omdat er voor iets meer geen geld was.

Onze recepten komen uit ervaring, en zijn door ons ook echt gekookt. Nu geven we ze door aan onze lezers, in de hoop dat ze er iets aan hebben. Want goed en lekker eten kan, zelfs als je weinig geld hebt. Dat is een geruststellende gedachte. Daarom schrijven wij van tante Dora zo vaak over eten. Neem het ons maar niet kwalijk.

boerenkoolstamppot-moos

LEES MEER:   Besparen en vrolijk zijn gaan overigens goed samen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/besparen-en-humor-gaan-goed-samen/

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ineke schreef:

    Alsof vleesloos een straf is. 😉

    Maar jullie hebben gelijk, als je weinig geld hebt kan eten een obsessie worden. Niet iedereen heeft ook de inspiratie of fantasie om met weinig middelen iets lekkers op tafel te zetten. Dan zijn eenvoudige recepten welkom. De site van Annemiek op http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl/ is wat dit betreft ook een aanrader. Zij maakt ook allemaal lekkere en eenvoudige recepten. Allemaal vleesloos, dat dan weer wel….. : D

  2. Wieneke schreef:

    Jullie doen hiermee geweldig werk, tante en neven! Ik ga vanaf september vrijwilligerswerk doen als budgetondersteuner voor mensen met financiële problemen. Jullie website ga ik zeker aanbevelen.