ECHTE MANNEN DRAGEN ‘M ALWEER: EEN SCHORT

Gelukkig beginnen barbecueënde mannen ze inmiddels stoer te vinden: schorten. Dat zijn natuurlijk wel leren schorten, die goed tegen de gloed van brandende kooltjes kunnen. Maar toch: een schort is een schort. En het is weer een leuk verjaardagscadeau voor echte mannen die in de zomer jarig zijn. Alle mannen aan het schort, nu de vrouwen nog.

Tante Dora is opgegroeid in een tijd dat huisvrouwen altijd schorten droegen. Niet alleen tijdens het eten koken, maar ook bij het doen van de afwas en bij het roeren in de ketel met kookwas. Een gesteven en heet gestreken schort van katoen, met een zak van voren die groot genoeg was om een hele voorraad wasknijpers in mee te dragen.

Bakwalm

Tegenwoordig staat iedereen zonder schort, zo in zijn designkleertjes aan het keukenfornuis, terwijl de bakwalm en de vetspetters om de oren vliegen. Al die viezigheid hecht zich aan de kostbare merkkleding, en is er soms nauwelijks meer uit te krijgen. In veel gevallen is de vervuiling zo erg, dat de kleren moeten worden afgeschreven.

Daarom droegen tante Dora en haar tijdgenoten een schort. Niet om er als een fris gewassen en gesteven huisvrouw uit te zien (wat ook zijn charmes had, overigens), maar om de nette en kostelijke kleding te sparen. Vaak waren de schorten wit, omdat je het witte wasgoed kokendheet met soda en bleekmiddel kon wassen, waardoor je er de meest smerige vetvlekken uit kreeg. Jouw dure angoratruitje en jouw zijden blouse kun je niet op 90 graden wassen. Luister naar tante Dora: draag een schort, ook als je een vrouw bent.

LEES MEER:   En als je gaat wassen, zorg dan dat de wasmachine goed vol is:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zorg-dat-de-wasmachine-echt-vol-is-het-bespaart-je-geld/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haantje79 schreef:

    Bij de Zeeman hebben ze voor een prikkie hele leuke schorten, met allerlei printjes.