EEN VOUCHER: LEUK, ZO’N KORTINGBON!

Een voucher (spreek uit: ‘vouwtsjer’) is eigenlijk een tegoedbon of een kortingbon. Laatst kocht één van de neven iets bij een tuincentrum, en kreeg bij de kassa een voucher van vijf euro. Als hij vóór een bepaalde datum ten minste € 20 zou besteden, kreeg hij vijf euro korting op de aankoop. De neef is later nog een keer teruggegaan, en heeft de snoeischaar gekocht die hij al zo lang wilde hebben. Met een mooie korting van vijf euro. ‘Dat is meer dan tien gulden’, zou tante Dora zeggen, die de dingen nog vaak omrekent van euro’s naar guldens.

Let op vouchers. Ze staan ook op internet. Als je ‘voucher gratis’ intypt in je zoekmachine, dan krijg je bijna 9 miljoen hits. Ga eens op onderzoek uit, op een regenachtige dag. Je kunt er in ieder geval iets van opsteken.

Privacy

Als je bij de kassa een voucher of kortingsbon krijgt, leg hem dan thuis prominent in het zicht, en doe er iets mee. Tenzij de firma die de voucher uitgeeft je het hemd van het lijf wil vragen over allerlei dingen die hem geen donder aangaan. Mik het ding dan alsjeblieft weg. Kortingen in ruil voor privégegevens is een slechte deal. Privacy is tegenwoordig ook veel geld waard. Maar als de voucher anoniem is, en je ook echt iets wilt of moet kopen: doen!

pakjeLEES MEER: En als je iets koopt, vraag dan ook altijd een kassabon:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/vraag-altijd-een-kassabonnetje/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Fransien schreef:

    Ik vind veel vouchers een sigaar uit eigen doos en slechts een uitnodiging om nog meer geld te besteden bij de betreffende winkel. Er zijn meestal voorwaarden aan verbonden als een minimaal te besteden bedrag.
    Het is dus in feite een uitnodiging om nog meer geld uit te geven. En daarom eigenlijk alleen iets leuks als je toch al van plan was om iets duurders dan het minimaal te besteden bedrag te kopen.
    Ikea is er een meester in. Op je verjaardag krijg je zo’n voucher maar je kunt ‘m pas besteden als je minimaal € 100 uit geeft. Ik kom daar regelmatig in de winkel of restaurant (woon dichtbij) maar € 100 spendeer ik er hoogst zelden in een jaar.