HAAL DE LAATSTE RESTJES UIT DE PLASTIC FLES

Veel producten komen tegenwoordig in een plastic knijpfles: shampoo, frietsaus, honing, badschuim, mosterd, afwasmiddel en barbecuesauzen. Veel van die flessen hebben een brede, van boven afgeplatte dop. Dat is niet voor niets, maar een vriendelijke attentie van de producent. Want het biedt jou de mogelijkheid om de fles stevig en stabiel op z’n kop te zetten, zeker als hij langzamerhand leeg raakt.

Zo zakken de laatste restjes van de saus of de vloeibare zeep naar beneden, naar het spuitgedeelte van de knijpfles. Zo kun je de inhoud werkelijk tot de laatste druppel gebruiken. Je hoeft de fles dan niet ondersteboven te schudden en te slingeren. Schudden is een vermoeiend werkje, en er blijven zo altijd resten in de fles achter. Een fles op z’n kop is handiger. Let er dus op, of de knijpfles die je wilt kopen zo’n dop heeft, waarmee hij een kopstand kan maken.

Uitgekookt

En als de fles met shampoo een afgeronde of puntige dop heeft? Dan is het waarschijnlijk een uitgekookt slimmigheidje van de fabrikant. Want in een fles die je niet ondersteboven kunt zetten, blijven nu eenmaal altijd restjes achter. Zo ben jij als consument eerder gedwongen om een nieuwe, volle fles te kopen. Vervolgens gooi je de oude fles met nog veel product weg. Zonde.

Dus wat doe je, als jouw doucheschuim een afgeronde bovenkant heeft? Zet ‘m, als hij bijna leeg is, omgekeerd in een grote beker of in een bierpul. Zo zakt het laatste restje ook naar het spuitstuk. Gebruik in de badkamer liever een beker van onbreekbaar plastic, zodat je niet per ongeluk met glassplinters in je voeten loopt.

Ribbels

Een andere mogelijkheid: veel plastic zeepflessen hebben ribbels aan de zijkant. Ideaal om er een touwtje omheen te draaien, er een lus aan te maken, en de fles zo op z’n kop aan de douchekraan te hangen. Als het een mooi touwtje is, ziet het er zo ook nog hip uit.

LEES MEER: En zo haal je witte bonen heel uit de pot:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/witte-bonen-heel-uit-de-pot/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. liesbet schreef:

    Om het restant van shampoo, douchegel, detergent , wasproduct uit de fles te halen gewoon een beetje water in de fles, even schudden en het verdunde product komt makkelijk uit de fles.
    Tandpastatubes knip je open om wat achterblijft in de tube eruit te halen. Als je tube “leeg” is, kan je op die manier nog meerdere keren voldoende tandpasta uit de tube halen om te tanden te poetsen.
    Ik vind het zonde om verpakkingen waar nog wat product in zit weg te gooien want per slot van rekening heb je voor dat product ook betaald.
    Ik zie hier bij de glasophaling vaak bokalen van voedingsmiddelen staan waar aan in de bokaal nog een heleboel product hangt. Onze overburen gooien bij de veertiendaagse glasophaling steevast enkele bokalen choco (gekend merk) weg ondanks er nog meerdere boterhammen zouden kunnen gesmeerd worden met wat nog in die bokalen zit. Met een pannenlikker haal je makkelijk alle restanten uit bokaals.