HERGEBRUIK TASJES ALS AFVALBAKJES
En toch krijg je nog steeds zakjes en tasjes bij je boodschappen. Zoals geschenkverpakkingen van stevig, glanzend papier, compleet met hengsel. Of tasjes van cosmetica of brillen, ook kleurig en stevig en van papier. En er blijft ook weleens een plastic zakje over, bijvoorbeeld van de groente, tegenwoordig vaak gemaakt van gemakkelijk verteerbaar bioplastic. Het mag eigenlijk niet meer, maar je krijgt ze nog wel.
Niet weggooien, maar hergebruiken. Bijvoorbeeld als handig afvalbakje in de badkamer, om er de gebruikte tandenstokers en de losse haren uit je borstel in te deponeren. Vooral de stevige papieren tasjes kun je gewoon legen in de grote vuilnisbak, en ze vervolgens gewoon weer ophangen. De plastic exemplaren kun je, met enige moeite, ook weer hergebruiken. Of de bioplastic exemplaren bij het restafval doen, compleet met het afval dat erin verzameld is.
Spul
Geen plastic afvalbakjes meer kopen, maar spul hergebruiken dat je normaal gesproken in de oudpapierbak zou doen, of weggooien. Als de tasjes echt versleten en vies zijn, dan kun je dat altijd nog doen. Kijk eens anders naar de ‘rommel’ om je heen, dan recycle je meer.
LEES MEER: Sinds begin 2016 geen gratis plastic tasjes meer!
EEN HALF JAAR GEEN GRATIS PLASTIC TASJES MEER – EEN ONDERZOEK