SLAAPMUZIEK TEGEN DE ZOMERTIJDMOEHEID

Voor het geval je het nog niet wist: vannacht is de zomertijd ingegaan. In het geval je ook op zondag de wekker liet afgaan, heb je vannacht een uurtje korter geslapen. Onderzoeken hebben aangetoond, dat flink veel Europeanen last hebben van de wisselingen, vooral van de wisseling van de winter- naar de zomertijd. Voor hun gevoel is het nog geen bedtijd als ze naar bed moeten. Dan wordt inslapen weleens lastig. Gaan al die mensen naar slaapmiddeltjes grijpen?

Dora rust

Niet nodig! Je leest dit item, dus je hebt een verbinding met het internet. Dan kun je ook naar YouTube gaan en een zoekterm als ‘relax muziek’, ‘slaap muziek’ of ‘meditatieve muziek’, of het Engelse ‘sleep music’ intypen. Dan krijg je letterlijk duizenden items te zien, waarop uren en uren en uren rustgevende en slaapverwekkende muziek te beluisteren is. Het zijn heel verschillende soorten muziek, dus er is voor iedereen zijn eigen stijl. Veel van die muziek is met behulp van de wetenschap optimaal op ontspannen getrimd. Er is zelfs relaxmuziek voor dieren! Sommige van die filmpjes met slaapmuziek zijn bijna honderd miljoen keer bekeken. Je bent dus niet de enige in de wereld die op deze manier hulp zoekt.

Deltagolven

Je hebt niet eens een koptelefoon nodig: de ontspannende deltagolven van de muziek bereiken je ook via de speaker van je laptop en zelfs via je smartphone. Je kunt je complete slaap acht uur lang door slaapmuziek laten begeleiden, of ernaar luisteren terwijl je de verwarming lager zet en de kat nog wat brokjes geeft. Al na tien minuten begin je langzamerhand naar je bed te verlangen. Na twintig minuten kun je je ogen bijna niet openhouden. Sommige van de geüploade muziek gaat maar liefst dertien uur door. Maar zo lang is niet echt nodig: een kwartier is genoeg. Daarna snel je tanden poetsen en je pyjamaatje aan, en: hup! onder de wol.

Nog nooit was in slaap vallen zo gemakkelijk. En zo goedkoop, want het kost niets. Het kost minder dan een beker warme melk met honing of een warme kruik. Nou ja: de energie om de computer of de smartphone een kwartiertje te laten draaien. Bijna niks, dus. En als het dan nog niet lukt? Ja, dan weten we het niet meer. Maar je kunt het in ieder geval proberen, toch? Welterusten!

dora-allerzielen

LEES MEER:   Je kunt jezelf ook rustig ademen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/adem-jezelf-rustig/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Merel schreef:

    Een geleide slaapmeditatie op Youtube doet wonderen.

  2. Hallo! Ik was op zoek naar informatie over dit onderwerp. Bedankt voor dit zeer nuttig artikel u!

  3. hovenier zwolle schreef:

    Ik heb genoten van het lezen.