ZET IN JE NIEUWE AGENDA WANNEER DE GEMEENTE HET HUISVUIL IN 2020 OPHAALT

Veel mensen kopen deze maand een agenda voor het nieuwe jaar. Al in december kun je er van alles inzetten, zoals de verjaardagen van je dierbaren en de dag waarop de zomertijd weer ingaat (volgens de berichten zijn we er in 2020 nog steeds niet van af). Maar ook de data waarop jouw gemeente welk huisvuil ophaalt kun je er al in zetten. Er zijn mensen die even kijken welke container de buren aan de stoeprand zetten, en zetten dezelfde bakbuiten. Maar met de afvalkalender compleet in jouw agenda van 2020 ben je iedereen een streepje voor. Trouwens veel gemeentes hebben daar een app voor die je gewoon op je slimme telefoon kan zetten.

Moeilijk is het niet. Sommige gemeenten sturen rond deze tijd nog een papieren kalender rond, met de data waarop de diverse containers volgend jaar worden geleegd. De meeste andere gemeenten geven deze informatie via het internet. Neem eens een half uurtje de tijd en schrijf alle data van alle containerlegingen consequent in jouw zojuist aangeschafte nieuwe agenda of op je jaarkalender. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om ten minste één goed voornemen in het nieuwe jaar uit te voeren. Want afval scheiden moet.

LEES MEER:   Afval scheiden bespaart geld:http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/afval-scheiden-bespaart-geld/

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Greet schreef:

    Hier heeft de vooruitgang toegeslagen, geen ophaaldagen meer. Vuilnis moet je naar ondergrondse containers brengen, er wordt per keer geregistreerd en je krijgt de rekening later.
    Zolang je goed ter been bent geen probleem natuurlijk, maar misschien kan je iemand in de straat helpen, het lijkt me bv voor ouderen en mensen die ziek zijn geen pretje een half blok te lopen met een volle zak afval.