GRATIS PENNEN EN PENNENBAKJES (EN NOG VEEL MEER)

Kantoorspullen hoeven niet duur te zijn. Voor weinig geld heeft een winkel als Action precies wat jij zoekt. Maar er zijn ook kantoorspullen die je helemaal voor niets kunt krijgen. Dat scheelt weer. We geven je een aantal voorbeelden:

Pennen Als je er een beetje op let, dan zie je overal gratis pennen. Bijvoorbeeld tijdens de verkiezingen: het minste wat de partijen je tijdens hun campagnes kunnen aanbieden, is een pen met logo. Houd de politieke kraampjes in de gaten. Soms staat er zomaar een beker met balpennen ergens op een balie. Vraag maar gewoon of ze zo’n pen mag hebben. Kijk er maar heel blij bij, dan is het antwoord meestal: ja!

Paperclips Zeker als je ergens werkt waar veel papieren stukken en dikke brieven worden verstuurd en ontvangen, dan zit er vaak een paperclip in de linkerbovenhoek. Bewaar die paperclips in een bakje en je hebt altijd een clip binnen handbereik.

Elastiekjes Er zitten overal elastiekjes omheen: om snijbloemen, om een stuk ingepakte kaas bij de kaasboer op de markt, en om postpakketjes. Verzamel die gratis elastiekjes, voor hergebruik aan jouw bureau.

Kladpapier Printjes zijn vaak aan één kant geprint. De achterkant is dan leeg. Maak een stapeltje van lege achterkantjes, jaag er aan de bovenrand drie nietjes doorheen, en je hebt een gratis kladblok.

Pennenbakje Dadels worden wel eens aangeboden in langgerekte bakjes van piepschuim, ideaal op lengte voor de gemiddelde pen. Dadels opeten, bakje afwassen, en gebruiken als pennenbakje.

Als je er aandacht voor hebt, dan zie je op de meest gekke plaatsen gratis spullen die je voor je kantoortje kunt gebruiken. Het is gewoon een kwestie van de knop in je hoofd omzetten. Opeens zie je het. Lang leve gratis!

LEES MEER: Op deze manier ontzie je de aarde ook een klein beetje:

DE AARDE ONTZIEN IS NIET ZO MOEILIJK

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. martine schreef:

    Ik vind dat je tegenwoordig toch veel minder gratis stylo’s krijgt of vroeger. Vroeger kreeg je practisch van elke bank met nieuwjaar een stylo, een agendaatje, een kalender…. Nu moet je eigenlijk al vragen om een agendaatje wil je eentje hebben. Stylo’s krijg ik hier nog zelden, zelfs niet op beurzen. Toen je enkele jaren terug naar een beurs ging, kreeg je op meerdere standen een stylo nu ook niet meer….