ZELF JE EIGEN KERSTSTUKJE MAKEN

Je kunt ze overal krijgen, bij de bloemist, in de supermarkt, in de bouwmarkt en op de weekmarkt: kerststukjes. Een drollig bakje met wat uitbottende bloembollen, hier en daar een kerstbal, eeuwig goedblijvende gerbera’s en wat sneeuw uit de spuitbus. Meer is het vaak niet. Pingping! Kassa! Want voor zo’n bakje kerstigheid betaal je al snel een tientje of vijftien euro. Terwijl de spullen die je ervoor nodig hebt, hooguit een kwart van dat bedrag kosten.

dora-kerststukje

Tijd om er zelf wat aan te doen! Ga naar het internet en typ in de zoekmachine ‘zelf kerststukjes maken’ in. Zowel op Google als op YouTube krijg je gegarandeerd honderden hits. Beschrijvingen met foto’s, maar ook complete instructiefilmpjes, gepresenteerd door experts. In het Nederlands! En geen industrie-bloembakje, maar echt iets bijzonders.

Origineel

Je zult zien dat een werkelijk origineel kerststukje minder kost dan je denkt, en zeker goedkoper is dan een kant-en-klaar gekocht exemplaar. Bovendien is het leuk om het zelf te doen. Zo kun je het kerststukje op tafel zetten dat JIJ leuk vindt. Laat je niet bedotten met veel te dure, niet mooie kerstbakjes. Houd de stijl en uitvoering, én de kosten zelf in de hand. Zelf maken! Het kan, en als het moet is er hulp, zoals je ziet.

dora-kerst-7

LEES MEER:   Je kunt ook leren repareren op het internet:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zelf-repareren-leer-je-op-het-internet/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haantje79 schreef:

    Je kan een mooie boswandeling maken (spaar je de sportschool mee uit) en een snoeischaar en plastic tasje meenemen.Dennetakken, dennenappels en mos ligt helemaal gratis in het bos. Thuis lekker knutselen!